marți, martie 5, 2024
ACTUALITATE360 de milioane de creștini sunt persecutați în întreaga lume, mai ales...

360 de milioane de creștini sunt persecutați în întreaga lume, mai ales în națiunile predominant comuniste și islamice, arată un raport

Creștinii rămân o minoritate religioasă extrem de persecutată în multe țări din lume, a dezvăluit cel mai recent raport al organizației caritabile Open Doors. Raportul din 2023 al misiunii a arătat că regimurile islamice sunt cele mai ostile grupărilor minoritare creștine, urmate de țările comuniste. Cu toate acestea, trebuie remarcat cum multe națiuni europene și state din SUA au pus bariere în calea exprimării credințelor creștine în domeniul public, informează Rmx.news.

În cele 50 de țări luate în calcul la efectuarea acestui raport într-un an, un total de 5.621 de creștini au fost uciși doar pentru practicarea credinței lor. Perioada luată în calcul este de la 1 octombrie 2021 până la 30 septembrie 2022.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Din cei 760 de milioane de creștini care locuiesc în cele 50 de țări, un total de 360 de milioane suferă persecuții grave și continue.

Open Doors definește persecuția nu numai ca violență fizică și crimă, ci și ca distrugerea proprietății, discriminarea la locul de muncă și în educație și forțarea creștinilor să-și părăsească teritoriile.

În fruntea listei persecutorilor se află Coreea de Nord cu Somalia, Yemen și Eritreea cu doar câteva puncte în urmă. Coreea de Nord este cea mai închisă țară de pe pământ și una care asuprește toate religiile; cu toate acestea, Open Doors estimează că există încă 300.000 de creștini în țară care își practică credința în secret.

Națiunea est-africană, Somalia, a fost marcată de tulburări în ultimii 30 de ani, iar islamul este singura religie permisă să existe în țară. Islamiștii fundamentaliști dețin, de asemenea, controlul asupra Yemenului. Eritreea, însă, nu este un stat islamic, și totuși, creștinii protestanți și oponenții guvernului sunt persecutați acolo. State musulmane precum Libia, Nigeria, Pakistan, Iran, Afganistan și Sudan sunt, de asemenea, în top 10, cu țara predominant hindusă, India, cu puțin în urma lor.

După acestea, urmează statele comuniste precum China, Vietnam, Cuba și Laos.

Chiar și în Nicaragua, Columbia și Mexic, tradițional catolice, există numeroase rapoarte de persecuție.

Organizația Open Doors există din 1955 și are o poveste de fundal care implică Polonia.

Un misionar olandez a început să ajute creștinii din spatele Cortinei de Fier prin introducerea ilegală a bibliilor în Polonia. Vizitase țara în anii 1950 și aflase despre persecuția la care erau supuși catolicii. Mai târziu a introdus biblii și în URSS. În 1981, Open Doors a introdus ilegal un milion de biblii în China, ca parte a misiunii „Project Pearl”. Câțiva ani mai târziu, organizația a livrat un milion de biblii Bisericii Ortodoxe Ruse.

Organizația este prezentă în 30 de țări din întreaga lume, iar capitolul polonez al organizației a fost înființat în 2010.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE