ACTUALITATE30 septembrie: 13 ani de la alegerea PF Daniel ca Patriarh al...

30 septembrie: 13 ani de la alegerea PF Daniel ca Patriarh al României

Pe 30 septembrie 2020, Biserica Ortodoxă Română aniversează 13 de ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh.

Cu acest prilej, de la ora 9:00, se va săvârşi Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală, iar la ora 11:00 va fi oficiată slujba de Te Deum, ca mulţumire plină de recunoștință adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în viața Bisericii Ortodoxe Române şi a PF Daniel în cei 13 ani de slujire patriarhală. Vor participa membrii Sfântului Sinod, membrii Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc, membrii Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, personalităţi ale vieţii publice şi culturale, informează Basilica.

În continuare, la ora 12:00, în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, se va desfășura un moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea reprezentanților autorităţilor de stat, precum și din partea altor instituţii publice.

De la întronizare și până astăzi, PF Daniel a lucrat neobosit pentru construcția sau renovarea lăcașelor de cult, în paralel cu o activitate social misionară impresionantă. Încunanarea acestor eforturi a fost sfințirea Catedralei Naționale, pe 25 noiembrie 2018, cu câteva zile înainte de împlinirea Centenarului Marii Uniri.

În cei 13 ani, PF Daniel a pus bazele înființării a peste 800 de instituții social-filantropice ale Bisericii, în care s-au investit peste 200 de milioane de euro.

Canonizarea a 33 de români, înființarea a patru noi episcopii în diaspora, înființarea Centrului de Presă Basilica sunt alte realizări ale Părintelui Patriarh Daniel.

De asemenea, sub conducerea sa, Biserica Ortodoxă a sărbătorit în 2017, pe mărturisitorii din temnițele comuniste, prima recunoaștere oficiale a celor supranumiți de popor „sfinții închisorilor”, de după 1989.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este originar din satul Dobrești, județul Timiș, dar are și legături pe linie de familie cu Oltenia.

A fost al treilea copil în familia învățătorului Alexie și Stela Ciobotea, născut pe 22 iulie 1951.

Mai multe detalii pot fi cunoscute citind Biografia PF Daniel.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT