vineri, aprilie 19, 2024
ACTUALITATEAustria cercetează rapoarte despre "Sindromul Havana" în rândul diplomaților americani de la...

Austria cercetează rapoarte despre “Sindromul Havana” în rândul diplomaților americani de la Viena

Autoritățile austriece au declarat că investighează rapoarte conform cărora diplomații americani din Viena au experimentat simptome ale unei boli misterioase cunoscute sub numele de sindromul Havana, potrivit CNN

„Luăm aceste rapoarte foarte în serios și, conform rolului nostru de stat gazdă, colaborăm cu autoritățile SUA la o soluție comună.”, a declarat duminică Ministerul Federal al Afacerilor Europene și Internaționale.

„Securitatea diplomaților trimiși în Austria și familiile lor este de cea mai mare prioritate pentru noi.”, a adăugat ministerul.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat sâmbătă: „În coordonare cu partenerii noștri din guvernul SUA, investigăm energic rapoartele despre posibilele incidente de sănătate inexplicabile în comunitatea ambasadei SUA din Viena sau oriunde sunt raportate.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Victimele sindromului Havana au raportat un set diferit de simptome și senzații fizice, inclusiv vertij brusc, greață, dureri de cap și presiunea capului, uneori însoțite de un „zgomot direcțional străpungător”. Unii au fost diagnosticați cu leziuni cerebrale traumatice și continuă să sufere de dureri de cap și alte probleme de sănătate ani mai târziu.

De când incidentele au început la sfârșitul anului 2016 în Cuba, anchetatorii federali americani s-au străduit să stabilească ce – sau cine – cauzează simptomele misterioase. Au fost raportate cazuri în Rusia, China și în alte părți ale lumii, iar un comitet al Senatului a declarat în aprilie că numărul cazurilor suspectate pare să fie în creștere.

În aprilie, CNN a raportat două incidente separate care au avut loc lângă Casa Albă la sfârșitul anului trecut, care au afectat personalul Consiliului Național de Securitate.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE