vineri, iulie 19, 2024
OPINII21-22...hai să nu mai tragă-n noi!

21-22…hai să nu mai tragă-n noi!

„Cep” mai bun pentru niște „epilogistică” decât sondajul la care trag cu coada ochiului nu cred că există, după un an ca ăsta… S-au dat peste cap „amfitrionii” nației, au reinventat găuri prin macaroană, au uns de zor roata pătrată pe la osie și… doar unul din trei români se declară îngrijorat „cel mai mult” de „valul 5 al pandemiei”, în buza lui 2022! Aproape jumătate din cititorii Europei Libere care au bifat sondajul sunt îngrijorați de tensiunile dintre Moscova și Kiev și cam unul din opt români pun teama de scumpiri pe primul loc. Ce vrei, dom`le, de la așa neam… n-ai cu cine!

Ce-i drept, e mișto și celălalt sondaj peste care mă uit, mai ales că desenează mișcări interesante pentru anul viitor. Principalii butonagii ai lui 2021, PNL și USR, se duc în cap ca opțiune de vot: 15%, respectiv 12%, arată cercetarea celor de la Sociopol. AUR urcă pe locul doi în preferințe, cu 23%, iar PSD-ul proaspăt băgat la guvernare încă nu încasează efectele erodării: 33%. De aici și senzația că 2022 s-ar putea să aducă mișcări disperate printre preferații președintelui, deopotrivă cu o palmă pusă în dos și un pas în afara guvernării făcut de PSD.

Păcat că nu se strecoară prin sondajele astea și alte întrebări… Eu, de exemplu, aș răspunde „codul QR” la o evetuală întrebare legată de marele câștigător al acestui an. Și consfințirea pierderii suveranității și a unor drepturi și libertăți ce păreau intangibile, ca principal risc al anului următor. Mai de la „firul ierbii”, am și o candidatură favorită pentru „țeapa anului”, în caz că s-ar strădui cineva să introducă întrebări d-astea prin cercetări. E un personaj parașutat pe la mine prin zonă care a reușit într-un singur an, din fruntea alaiului său, ce n-a reușit în câteva decenii un întreg aparat de dictatură comunistă: să neantizeze suflarea orașului până la nivel de simplă mahala urbană, în care se insistă că maneaua e vals, „kalt” e „cald” și „fraier” înseamnă „liber”. L-au poreclit DoNimic. A renunțat el la drepturile de semnătură, delegându-și mai toate sarcinile… Dar nici chiar așa de rău nu poți fi, să pretinzi că nu face nimic, după ce ne-a încoronat cu alea peste 21 de milioane de euro și continuă să toace cu atâta fervență, deopotrivă bani și frunze la câini! Pentru mine e klar: el e învingătorul detașat!

Dincolo de micile ironii de mai sus, am și eu niște dorințe și urări pentru anul viitor. Așa, cât să prindem loc la masa cu tacâmuri a lui 2022, ca să fim siguri că nu facem parte din meniu, vorba cuiva… Și cât să aibă cu adevărat rostul pe care-l știm un „la mulți ani”: NU trebuie să permitem schimbarea ConstituțieiOPUNEȚI-VĂ pierderii de suveranitate, drepturi și libertăți! TREBUIE să fim pregătiți pentru apele tot mai tulburi ce curg pe Nistru și să salvăm Basarabia! Și, da, hai SĂ SCĂPĂM odată de țepele astea strânse pe capul nostru ca la concurs: SĂ FIE cu demiterile care trebuie și alegeri (anticipate) mai bune! LA MULȚI ANI!

Articol apărut inițial pe Demnitatea, preluat cu acordul autorului

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE