ACTUALITATE160 de mineri s-au blocat în subteran în semn de protest pentru...

160 de mineri s-au blocat în subteran în semn de protest pentru neplata salariilor în ultimele două luni

Minerii de la Sucursala Crucea a Companiei Naționale a Uraniului (CNU), din județul Suceava, s-au blocat în subteran în semn de protest față de neplata drepturilor salariale în ultimele două luni, informează Agerpres. Cei 160 de mineri au amenințat că vor face greva foamei dacă revendicările lor nu vor fi satisfăcute. Protestul s-a declanșat spontan, miercuri, la suprafață, iar apoi ortacii au decis să se blocheze în subteran.

Directorul Cancelariei prefectului, Vasile Boca, a declarat joi, pentru Agerpres, că la fața locului au fost trimiși polițiști și jandarmi, dar instituția nu a primit nicio solicitare din partea minerilor și că reprezentanții sindicatelor sunt la București pentru negocieri.

„Noi la Prefectură nu am primit nicio solicitare din partea minerilor și nici din partea Guvernului. Au fost trimiși reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei la fața locului de ieri dimineață (…) Domnul prefect a discutat aseară cu un reprezentant al sindicatului care este plecat la întâlniri la București la CNU și, din câte am înțeles de la domnul prefect, sunt șanse foarte mari ca astăzi să se rezolve problema.”, a declarat domnul Boca.

Minele de uraniu din județul Suceava sunt ultimele care mai funcționează pe teritoriul României.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...