EDUCAȚIE1 iunie, Ziua Internațională a Copilului: 7 sfaturi ale Patriarhului Daniel cu...

1 iunie, Ziua Internațională a Copilului: 7 sfaturi ale Patriarhului Daniel cu privire la educația copiilor

Pe 1 iunie, în România se sărbătorește Ziua Copilului, care este și zi nelucrătoare. Prin Rezoluţia nr. 836, adoptată la 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a recomandat ca toate ţările să instituie o Zi a copilului şi a sugerat guvernelor ca această zi să să fie celebrată de fiecare ţară la o dată pe care o consideră potrivită.

În România, Ziua internațională a copilului este sărbătorită la data de 1 iunie, ca şi în alte aproximativ 50 de ţări. Totodată, alte peste o sută de ţări celebrează o zi a copilului la date diferite

Cu această ocazie, vă prezentăm șapte sfaturi ale Patriarhului Daniel privind creșterea copiilor, așa cum au fost ele redate de către agenția Basilica.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

  • Copiii trebuie educați în duhul Evangheliei iubirii lui Hristos și al valorilor creștine, prin rugăciune și îndemn la viață sfântă și fapte bune (14.03.2013).

  • În vremea noastră cauzele nefericirii copiilor și tinerilor – precum sărăcia, deruta profesională, drogurile, alcoolismul, nesiguranța vieții de mâine, deprimarea etc. – s-au înmulțit într-un mod alarmant. În aceste condiții, sporirea atenției și a iubirii părintești în lucrarea de creștere și educație a copiilor constituie o nevoie vitală. (14.03.2013).

  • Creșterea copiilor în credință și în cunoștințele necesare vieții, care îl formează ca pe un viitor cetățean al patriei pământești, dar și ca pe posibil viitor cetățean al patriei cerești, este o lucrare esențială (15.09.2020).

  • Caracterul copiilor nu se formează numai prin vorbe şi sfaturi, ci şi prin viaţa şi exemplul părinţilor. În acest sens, părinţii sunt chemaţi să trăiască adevărata credinţă, prin rugăciune şi fapte bune, şi să cultive iubirea şi dărnicia în familie, după chipul iubirii milostive a Preasfintei Treimi, astfel încât familia să fie mereu izvor de iubire şi de bucurie pentru copii (07.06.2020).

  • Prin educaţia creştină, devin ei înşişi făclii luminoase ale vieții duhovnicești, pilde vii și mărturisitori adevărați ai Evangheliei iubirii milostive a lui Hristos pentru toţi oamenii (5.12.2016)

  • Timpul petrecut cu copiii preșcolari pentru educația religioasă poate deveni o investiție pe termen lung pentru a face lumea mai bună (30.05.2016).

  • Educația creştină a copiilor şi tinerilor nu trebuie limitată la transmiterea de informații intelectuale, ci va urmări, în special, formarea moral-spirituală a copiilor și a tinerilor, modelarea caracterului și a personalității lor în acord cu idealul Evangheliei iubirii lui Hristos și cu lumina vieţii spirituale a Bisericii (22.09.2015).

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. securistul borat nu poate da sfaturi ! asta este un mafiot in fuste ! singurul reprezentant al bor pe care l-as accepta ar fi IPS Teodosie. este singurul popa care pare a avea har si a crede in ceva bun. foarte putini popi sunt adevarati credinciosi. in rest numai mafioti si criminali securisti ! CREDINTA NU ISEAMNA BISERICA SI RELIGIE! DACA BISERICA AR FI CREDINTA AR CASTIGA MULT MAI MULTI OAMENI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT